Diëtist Leonie van der Velden
Mijn naam is Leonie van der Velden-Donkers, diëtiste van diëtistenpraktijk Dietist.nl. Momenteel werk ik als diëtist ik onze vesting in Helmond en Wijchen. Uit ervaring weet ik heel goed wat het is om je voedings- en beweeggewoonten te moeten veranderen. In het verleden ben ik namelijk een aantal kilo's zwaarder geweest. Door verandering van mijn voedings- en beweeggewoonten ben ik succesvol afgevallen en weet ik nu al zo'n 6 jaar mijn gewicht te handhaven. Na vakanties en de feestdagen zitten er echter bij mij ook weer een paar kilo’s aan. Dat is geen probleem als je weet hoe je de draad daarna weer kunt oppakken. Deze kilo’s ben je na een tijdje gewoon weer kwijt. Daarnaast heb ik in verband met voedingsintoleranties heel wat diëten gevolgd. Naast dat ik diëtist ben, ben ik dus ook zeker een ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen en diëten en kan ik heel goed begrijpen wat u meemaakt. Naast mijn werk als diëtist ben ik moeder. Ervaring en affiniteit met het werken met kinderen is bij mij dus zeker aanwezig.
 

Opleiding en Ervaring

 
Ik ben in het bezit van een diploma Voeding en Diëtetiek die ik heb behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, afgestudeerd in de richting Voorlichting en Advisering. Ik heb als diëtist ervaring opgedaan in verpleeghuis en revalidatiecentrum Vita Nova te Oss. Hier ben in aanraking gekomen met problemen als ondergewicht, stoelgangproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht etc. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in de kliniek en polikliniek van het UMC St. Radboud te Nijmegen. In de kliniek heb ik ervaring opgedaan op de afdelingen neurologie, psychiatrie, geriatrie, reumatologie en op de Medium en Intensive Care. Op de polikliniek ben ik vooral in aanraking gekomen met diabetes mellitus type 1 en 2, hypercholesterolemie, hypertensie, overgewicht, maag- darm en leverziekten en voedselallergieen/intoleranties. Daarnaast heb ik met succes mijn diploma Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit van Nijmegen behaald (afgestudeerd in de richting Cultuur en Gemeenschap) waardoor ik een doctorandus titel mag voeren. Ik ben momenteel gespecialiseerd in de behandeling bij overgewicht en sinds juni 2011 ben ik gespecialiseerd diabetes diëtist geworden. Daarnaast kunt u ook gewoon voor alle andere voedingsgerelateerde problematieken bij mij terecht.

Maak een afspraak bij drs. Leonie van der Velden

Maak hieronder een afspraak bij de diëtiste. Selecteer eerst de vestiging en dan ziet u de tijden waarvoor een eerste consult bij de diëtiste mogelijk is. Via de pijltjes kunt u van week wisselen.

Leonie van der Velden

Dietist


drs. Leonie van der Velden | Gemert
AGB code
24002672
Specialiteit
Overgewicht
Obesitas
Diabetes Mellitus