Diëtist Sophie Strijbosch

 

Mijn naam is Sophie Strijbosch en ik ben sinds mei 2018 werkzaam bij Diëtist.nl. Voeding en gezondheid zijn onderwerpen waar ik altijd al een passie voor heb gehad. Ik kook graag met gezonde producten en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, in mijn omgeving probeer ik zoveel mogelijk mensen af te halen van het koken met zakjes en pakjes. Mijn visie sluit aan bij die van Diëtist.nl, gezond eten moet vooral gezellig en lekker zijn.

 

Opleiding en Ervaring

 

In 2015 heb ik de studie Voeding en Diëtetiek afgerond aan de HAN te Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in het Radboudumc op onder andere de afdelingen interne geneeskunde en hoofd-/halsoncologie. Na het afronden van deze studie heb ik als diëtist twee jaar werkervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. In die periode heb ik voornamelijk mensen met overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, ondervoeding en maag- en darmproblemen begeleid. Om mijn kennis verder te verbreden, heb ik verschillende studies en scholingen gevolgd, waaronder kinderdiëtetiek, emotie-eten, coachend begeleiden en motivational interviewing.

De begeleiding van kinderen vind ik erg interessant, problemen variëren van obstipatie tot koemelkallergie maar ook overgewicht komt (te) vaak voor. Zeker in het laatste geval zijn gesprekken met de ouders erg belangrijk zodat we waar mogelijk hun eetpatroon aan kunnen passen. Vet- en suikerinname zijn vaak verantwoordelijk, maar ik merk dat het bij veel mensen nog onduidelijk is wat een (kinder)lichaam nodig heeft om te ontwikkelen.


Sinds een jaar ben ik werkzaam als diëtist bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. In een multidisciplinair team begeleiden we mensen voor en na een maagoperatie. Tijdens de periodieke controle bij de Nederlandse Obesitas Klinkiek merk ik dat sommige mensen na een tijdje toch niet helemaal meer weten wat ze wel en niet mogen eten en daarmee dus ook op hun gezondheid inleveren. In enkele gevallen komen mensen zelfs weer terug op hun oude gewicht, door begeleiding van een diëtist kunnen we dit bij u voorkomen. Zo stel ik samen met u een dieetadvies op en zorgen we dat de inname van voldoende basisvoedingsmiddelen voorop blijft staan.

Maak een afspraak bij Sophie Strijbosch

Maak hieronder een afspraak bij de diëtiste. Selecteer eerst de vestiging en dan ziet u de tijden waarvoor een eerste consult bij de diëtiste mogelijk is. Via de pijltjes kunt u van week wisselen.

Sophie Strijbosch

Dietist


Sophie Strijbosch | Wijchen, Helmond, Oss
AGB code
24100330
Specialiteit
Overgewicht
Bariatrie
Kinderdiëtetiek