Wat is een dietiste

De kwaliteit van de dienstverlening staat of valt bij de diëtist. Onze diëtisten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om in dit register ingeschreven te staan, moet je als diëtist aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Zo moeten er punten worden behaald door regelmatig deel te nemen aan bijscholing. Zo bent u verzekerd van een goede kwaliteit en up-to-date kennis. Jolanda de Koning en Leonie van der Velden leiden de vestiging in Helmond, Oss en Wijchen. Jasmijn Verheijen werkt in Beuningen en Nijmegen. Voor meer informatie over uw diëtiste kunt kijken onder het kopje diëtisten.

Diëtist

Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid en daarmee dé persoon om vragen aan te stellen als het om een gezonde, verantwoorde voeding gaat. Een algemene misvatting over de diëtist is dat deze alleen maar mensen helpt met afvallen. Voeding speelt ook bij veel ziektebeelden een belangrijke rol. De diëtist heeft specifiek kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het lichaam. Daarnaast is de diëtist ook thuis in de psychologische aspecten rondom voeding. Daardoor zijn wij in staat om een persoonlijk advies op maat te geven over de invloed van voeding op uw gezondheid. U kunt dus ook terecht voor de behandeling van complexere problematiek zoals diabetes, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, maag/darmproblemen etc.

De titel diëtist is een bij wet beschermde titel die alleen mag worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor begeleiden bij afvallen. De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Uw gegevens zullen dus altijd vertrouwelijk worden behandeld.

Maak een afspraak  

Zelf aan de slag?
Bestel bij ons een dieet wat past bij jouw persoonlijke leefstijl.
Afspraak Maken
Maak zelf online een afspraak met de dietiste of bel de afsprakenlijn op 06 - 293 494 52 voor contact
Werkwijze
Lees meer over onze werkwijze en aanpak en ontdek wat onze diëtisten voor u kunnen betekenen
Vergoeding
Wilt u meer weten over onze tarieven en vergoeding door de zorgverzekeraar? Lees dan hier verder