Werkwijze

Wij zijn erg trots op onze werkwijze aangezien wij ons hiermee proberen te onderscheiden van andere dietisten. Hieronder kunt u lezen hoe wij te werk gaan. Uiteraard blijft een dieetadvies maatwerk. Afhankelijk van de problematiek kan uw behandeling er daarom iets anders uitzien.

Eerste Consult

Het eerste gesprek duurt ongeveer een uur. In het eerste consult vindt een uitgebreide anamnese plaats waarbij informatie wordt verzameld over uw klachten, persoonlijke omstandigheden en een beoordeling van uw huidige voeding-, bewegings- en leefgewoonten plaatsvindt. Daarnaast vindt er een uitgebreide lichaamsanalyse plaats waarbij uw vetpercentage, vochtpercentage, vetvrije massa, tailleomvang, BMI en uw ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die u verbrandt in rust per 24 uur) worden gemeten. Zo heeft u direct inzicht in uw lichamelijke gezondheid. Aan de hand van deze gegevens stellen wij in overleg met u en rekening houdend met uw wensen, een persoonlijk behandelplan, een dieetadvies en beweegadvies op. Onze ervaring leert dat dit motivatieverhogend werkt.

Een dieetadvies bestaat bij ons over het algemeen uit een voor u op maat gemaakte dieetlijst waarbij u een variatielijst krijgt aangeboden zodat u een goede houvast heeft en voldoende variatie in uw voeding ontstaat. Wilt u liever mondelinge (of schriftelijke) tips over aanpassingen in uw voeding dan kan dat natuurlijk ook. Daarnaast kunt u, wanneer u wilt afvallen, bij ons kiezen voor het volgen van onze weekmenu’s (4 weken) met variatielijst.

Vervolgconsulten

De vervolgconsulten duren ongeveer 15 minuten. In deze gesprekken wordt de voortgang van uw behandeling bekeken, er vindt een nieuwe lichaamsanalyse plaats en zo nodig wordt het dieet bijgesteld. Daarnaast wordt er in de vervolgconsulten aandacht besteed aan het verbreden van uw kennis over voeding. Zo leren wij u hoe u kunt variëren met dieetlijst, kunnen wij u etiketten leren lezen, gezonde keuzes leren maken in restaurants aan de hand van verschillende menukaart oefeningen, de inhoud van een balansdag leren plannen, kennis geven met betrekking tot uw ziektebeeld in relatie tot voeding etc. Veel aandacht wordt besteed aan motivering en de coaching van deze gedragsverandering.

Overige Consulten

Ook bieden wij de mogelijkheid tot een lang eerste consult van 75 minuten bij ingewikkelde problematiek of wanneer er meer voorlichting vereist is of een lang vervolgconsult van 30 minuten wanneer bijvoorbeeld niet alles in het eerste consult behandeld is of meer voorlichting vereist is. Verder bieden wij ook telefonische consulten en e-mail consulten aan. Waar nodig verzorgen wij ook huisbezoeken. Dit zal veelal op verwijzing van uw huisarts zijn.

Klik hier voor onze behandelvoorwaarden

Maak een afspraak  

Zelf aan de slag?
Bestel bij ons een dieet wat past bij jouw persoonlijke leefstijl.
Afspraak Maken
Maak zelf online een afspraak met de dietiste of bel de afsprakenlijn op 06 - 293 494 52 voor contact
Werkwijze
Lees meer over onze werkwijze en aanpak en ontdek wat onze diëtisten voor u kunnen betekenen
Vergoeding
Wilt u meer weten over onze tarieven en vergoeding door de zorgverzekeraar? Lees dan hier verder